CFTC sakottaa Escrow-yrityksen omistaja 7 miljoonaa dollaria yli Bitcoin-huijauksen

6. Oktober 2020

Täytäntöönpanotoimet ovat viimeisin kehitys vuonna 2018 aloitetussa Jon Barry Thompsonia koskevassa asiassa.

Eastonin miehelle määrättiin maksamaan 7,4 miljoonaa dollaria palautuksia Yhdysvaltain raaka-ainefutuurikauppakomission nostamien siviilimaksujen ratkaisemiseksi kahden yrityksen varojen varastamisesta valehtelemalla Bitcoin-tapahtumista.

Täytäntöönpanotoimet ovat uusin kehitys Jon Barry Thompsonia vastaan ​​käydyssä asiassa, joka on ollut käynnissä vuodesta 2018 lähtien. 49-vuotiaan pennsylvaniaan syytettiin vuonna 2019 kahden asiakkaan petoksesta, jotka ostivat bitcoineja yrityksensä Volantis kautta, joka hoiti salausvaluuttatalletusyhtiötä. nimeltään Volantis Escrow Platform LLC ja siihen liittyvä yritys, Volantis Market Making.

Samanlainen tarina oli ollut molemmissa tapauksissa. Erityisesti Volantis sai 7 miljoonaa dollaria Bitcoin Era ostamiseen kahden asiakkaan puolesta, joka sitten lähetettiin kolmannelle osapuolelle ennen ostettujen bitcoinien vastaanottamista. Thompson valehteli yrityksille sanoen „käteinen on kanssani, kolikko on kanssani“ ja väitti edelleen, että „maksukyvyttömyysriskiä ei ole„, koska Volantis hallitsi „kaupan molempia puolia„.

Itse asiassa Thompson lähetti varat toiselle escrow-palveluntarjoajalle, joka ei koskaan ostanut bitcoinia, luvannut tai palauttanut varoja, jotka ilmeisesti menetettiin tapahtumassa.

„Tilauksessa todetaan myös, että sen jälkeen kun Thompson otti asiakkaiden rahat eikä toimittanut yhtään Bitcoinia, hän valehteli asiakkaita Bitcoinin sijainnista, syistä, joiden takia kauppaa ei saatu päätökseen, ja asiakkaiden rahojen tilasta, ”CFTC sanoi lausunnossaan.

Symphony FS, irlantilainen yritys, jonka uskotaan olleen yksi petoksen uhreista, väittää, että Thompsonilla ei koskaan ollut luvattuja salausvaluuttoja, joita ei koskaan toimitettu asiakkaille, eikä rahaa turvattu luvatulla tavalla.

Tutkimusten jälkeen New Yorkin eteläisellä alueella suuri tuomaristo syytti Thompsonia vuonna 2019 kahdesta syytteestä hyödykepetoksista, joita seurasi kaksi langanpetosta, mikä tarkoittaa, että hänet voidaan tuomita jopa 60 vuoden vankeuteen.

Eilen tuomioistuin kuitenkin hyväksyi Thompsonin syytöksen syyllisyydestä yhteen hyödykepetokseen, josta seuraa jopa 10 vuoden vankeusrangaistus. Hänet tuomitaan 7. tammikuuta 2021.